Türkiye ile Karadağ, eğitim alanında iş birliğini güçlendirecek  
Türkiye ile Karadağ, eğitim alanında iş birliğini güçlendirecek

Türkiye ile Karadağ, eğitim alanında iş birliğini güçlendirecek

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Türkiye Maarif Vakfı ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı yetkililerinden oluşan heyetle birlikte Karadağ´da temaslarda bulundu.

Türkiye ile Karadağ, eğitim alanında iş birliğini güçlendirecek

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Türkiye Maarif Vakfı ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı yetkililerinden oluşan heyetin katılımıyla, Karadağ´ın başkenti Podgorica´da, eğitim alanında iş birliğinin güçlendirilmesi konuları ele alındı.
 
Heyet daha sonra Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) Karadağ´daki koordinatörlüğünü ve Podgorica Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti. TİKA ziyaretinin akabinde değerlendirmede bulunan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Karadağ Eğitim Bakanlığında bugün uzun bir toplantı yaptıklarını belirterek, bir ay önce Karadağ Eğitim Bakanı Damir Sehovic´in Türkiye´ye yaptığı ziyaret sırasında, 2012 yılında yürürlüğe giren eğitim anlaşmasının bazı maddelerinin hayata geçirilmediğini konuşulduğunu hatırlattı. Erdem, "Bunun üzerine iki bakan yardımcısının heyet halinde eğitim anlaşmasının maddelerini hayata geçirmek ve Türkiye-Karadağ arasındaki eğitim iş birliğinin daha iyi işlerlik kazanması adına bir program karar verildi." dedi.
 
Yüksek öğretimde denklik ve üniversiteler arası iş birliği hakkında görüştüklerini aktaran Erdem, "Başta Türkiye´ye giden Karadağlı burslu öğrencilerin durumunu, sayılarının artırılmasını ve Karadağ´ın ihtiyacı olan alanlarda seçim yapılabilmesini sağlayacak bir çalışmanın yapılmasını konuştuk." ifadelerini kullandı. Mesleki teknik eğitim konusunu da gündeme getirdiklerini söyleyen Erdem, Türkiye´nin mesleki eğitimdeki tecrübelerini Karadağ´a aktaracağını ve Karadağ´daki mesleki eğitim öğretmenlerinin Türkiye´ye geçmesi, öğrenci değişimi gibi konuları görüştüklerini belirtti.
 
Erdem, birçok ülkede okulları bulunan Türkiye Maarif Vakfının Karadağ´da da okul açma ihtimalini değerlendirdiklerini kaydederek, mevzuat çerçevesinde okul öncesinden yüksek öğretime kadar özel okullar açılabileceğini sözlerine ekledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.