Tekin, Uluslararası Okul Kütüphaneciliği Konferansı kapanış toplantısına katıldı  
Tekin, Uluslararası Okul Kütüphaneciliği Konferansı kapanış toplantısına katıldı

Tekin, Uluslararası Okul Kütüphaneciliği Konferansı kapanış toplantısına katıldı

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen, Uluslararası 47. Okul Kütüphaneciliği Konferansı ve 22. Uluslararası Okul Kütüphaneciliği Araştırmaları Forumu’nun kapanış toplantısına katıldı.  

Tekin, Uluslararası Okul Kütüphaneciliği Konferansı kapanış toplantısına katıldı

İstanbul’da düzenlenen “Bilgi, Yenilik ve Okul Kütüphanelerinin Etkisi” temalı konferansta program süresince okul kütüphaneleri, okuma kültürü kazandırma ve okuma kültürünün eğitimdeki önemi konularında yeni gelişmeler ve eğilimler ile dünyadaki iyi örneklerin paylaşılması üzerine akademik çalışmalara ve etkinliklere yer verildi.
 
Türkiye’den yaklaşık 200 katılımcıyla birlikte 50 ülkeden temsilcinin iştirak ettiği konferansın kapanışında konuşan Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, farklı ülkelerden katılım sağlayan misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, Türkiye’nin doğu ile batı arasında birleştirici bir güç, medeniyetin, barış ve demokrasinin sembolü olduğunu kaydetti. Tekin, konuşmasının devamında okuma kültürü, kitaplar ve okul kütüphaneleri sayesinde tüm dünyada evrensel değerlere saygı duyan bireyler yetiştirmenin öneminden söz etti.
 
Programa çağrılı konuşmacı olarak davet edilen Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı, “Kütüphaneciliğin Felsefi Boyutları” konulu konuşmasında, kütüphanecilik kültürünün uygarlıklardan günümüze geliş süreci, kitap ve kitap okumanın önemi ile kitapların teknolojik gelişmelere karşı hala kutsallığını koruduğunu ifade etti.
 
MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürü Salih Ayhan ise konuşmasında, dünyada eşi ve benzeri olmayan İstanbul’da ortak bir amaç doğrultusunda, farklı dünya kültürlerine katkı sunmak üzere bir arada bulunmaktan ve böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
 
Uluslararası Okul Kütüphanecileri Derneği Başkanı Katy Manck da, Türkiye’nin ev sahipliğinden çok etkilendiğini, güzel anılarla ülkesine döneceğine ve fırsat bulunca en kısa zamanda Türkiye’yi tekrar ziyaret etmek istediğini ifade etti.
 
Konuşmaların ardından kongre bayrağı, bir sonraki yıl kongreye ev sahipliği yapacak Hırvatistan temsilcisine teslim edildi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.