ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNE "3D" EĞİTİMİ VERİLECEK  
ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNE

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNE "3D" EĞİTİMİ VERİLECEK

Millî Eğitim Bakanlığı öncülüğünde başlatılan projeyle özel yetenekli öğrencilere hizmet veren Bilim ve Sanat Merkezlerindeki (BİLSEM) öğretmenler için geleceğin mesleği olarak tanımlanan "3D" yazılımları konusunda uluslararası modelleme kursları düzenlenecek.  

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan ve "Okul Eğitiminde Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi için İş Birliği Programı" kapsamında Avrupa Komisyonu ve Portekiz Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen "Geleceğin Eğitiminde 3DYazıcıların Kullanılması (3DP) Projesi" hayata geçirilecek. 2023 Eğitim Vizyonu'ndaki "dijital öğrenme materyalleri geliştiren lider öğretmenlerin desteklenerek teşvik edilmesi" ve "ileri öğrenme ortamları için materyal ve model geliştirme çalışmaları yapılması" hedefleri doğrultusunda oluşturulan proje, uluslararası alanda uygulanacak. Projeyle özel yetenekli öğrencilerin eğitim aldığı Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) öğrencilerinin analitik ve matematik becerileri ile mekansal farkındalıklarını geliştirebilmek için öğretmenlerin dijital yeterliliklerinin uluslararası düzeyde artırılması amaçlanıyor. 
 
7 ülke ortaklığında "Uzman Öğretmenler Ağı" kurulacak 
24 ay sürmesi planlanan 3DP Projesi kapsamında Türkiye'nin yanı sıra Portekiz, Romanya, Polonya, İspanya, Yunanistan, İtalya'daki okullar, iş dünyası, üniversiteler gibi farklı sektör temsilcilerinin katılımıyla eğitim alanında sektörler arası iş birlikleri desteklenecek. Bu çerçevede dünyada endüstri alanında yakın geleceğin olmazsa olmazı olarak görülen "3D" yazılım eğitimlerine yönelik yenilikçi yaklaşımları içeren öğretmen rehber kitabı hazırlanacak. Kitap, projeye ortak ülkelerin eğitim mevzuatlarına uygun olarak tasarlanacak ve her ülkenin kendi dilinde yayımlanacak. 
 
Ayrıca ülkeler arası fikir alışverişi yaparak okullarda dijital dönüşümü sağlayabilmek amacıyla uluslararası "3DP Uzman Öğretmenler Ağı" kurulacak ve öğretmenler için uluslararası çapta 3D modelleme kursu düzenlenecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.