FATİH Projesi dünyaya “model“ oldu  
FATİH Projesi dünyaya “model“ oldu

FATİH Projesi dünyaya “model“ oldu

FATİH Projesi kapsamında, Fransa, Almanya ve Suudi Arabistan´ın da aralarında bulunduğu 40´tan fazla ülke Millî Eğitim Bakanlığına işbirliği talebinde bulundu.

FATİH Projesi dünyaya “model“ oldu

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Ahmet Onur Ak, FATİH Projesinin sorunsuz şekilde devam ettiğini belirterek, proje kapsamında 600 bin dersliğin 430 binine etkileşimli tahta kurulumunun tamamlandığını, 1 milyon 500 bine yakın tablet dağıtımının da yapıldığını söyledi.

 

Tablet dağıtımına devam edileceğinin ifade eden Ak, projenin bileşenlerinden Eğitim Bilişim Ağı’nın (EBA) da K12 seviyesinde dünyanın en büyük eğitim bilişim portalı olduğuna işaret etti.

 

EBA´nın 150 binden fazla etkileşimli içeriğe sahip olduğunu ve kullanıcı sayısının her geçen gün arttığını vurgulayan Ak, "FATİH Projesi ülkemizde olduğu kadar yurt dışında da büyük ilgiyle takip ediliyor. Şimdiye kadar yaklaşık 30 eğitim bakanı ve bakanlık üst düzey temsilcisi kurumumuzu ziyaret etti. Ziyaretlerde eğitim teknolojileri anlamında bilgi alışverişlerinde bulunduk. Bunların arasında Çin, İngiltere, Japonya, Hırvatistan ile Ortadoğu ülkeleri bulunuyor" diye konuştu.

 

Ak, Rusya, Irak, Yemen, Namibya, Birleşik Arap, Amerika, Suudi Arabistan, Ürdün, Tunus, Litvanya, İngiltere, Fas, Moldova ve Güney Kore gibi ülkelerden de temsilcilerin projeye ilişkin bilgi almak için Türkiye´ye geldiğini belirtti.

 

Projeyi beğenenlere ve benzer çalışmaları ülkelerinde yapmak isteyenlere destek olduklarının altını çizen Ak, Fransa´dan da bu kapsamda resmi davet aldıklarını bildirdi.

 

Fransa´ya giderek FATİH Projesi´ni tanıtacaklarını ifade eden Ak, "Onlar da kendi ülkelerinde FATİH Projesi benzeri bir proje yapmak istediklerini ilettiler. Tecrübelerimizden ve uygulamalarımızdan faydalanmak amacıyla önümüzdeki hafta resmi görüşmeler yapmak üzere Fransa´ya davet ettiler" dedi.

 

Yurt dışı fuarlarda FATİH Projesine yoğun ilgi

Yurt dışında katıldıkları eğitim bilişimi alanındaki fuarlarda da FATİH Projesi´ne çok fazla ilgi gösterildiğini anlatan Ak, şunları söyledi: "Bizim teknolojilerimizi incelemek, gerek FATİH Projesi kapsamında kullandığımız teknolojik araçlar gerekse yazılımlar konusunda bizimle irtibata geçmek isteyen çok sayıda ülke oluyor. Bunlar arasında bulunan Suudi Arabistan, Almanya ve Fransa gibi ülkeler bizden eğitim teknolojisi konusunda özellikle destek beklediklerini belirtti. Yurt dışında bilişim teknolojileri konusunda büyük projelere katılıyoruz. Yurt dışı fuarlarda FATİH Projesi´ne ilgi çok üst düzeyde. 40´tan fazla ülke FATİH Projesi ve bileşenleriyle ilgili bizden işbirliği talebinde bulundu. Gerek EBA´nın içerik ve yazılımlarını gerekse FATİH Projesi´nin donanımsal ve yapısal durumunu öğrenmek isteyen ülkeler, bize projenin kısmen ve belli ölçüde kendilerinde uygulanması için destek ve satın alma talebini iletti."

 

Büyük kuruluşların Türkiye´de de FATİH Projesi kapsamında eğitim teknolojisi fuarı düzenlemek için kendilerine teklifte bulunduğunu dile getiren Ak, Türkiye´de 2017´de yurt dışındaki fuarlara benzer eğitim teknolojisi fuarı düzenlemeyi planladıklarını açıkladı. Ak, Dubai´de bu ay gerçekleştirilecek eğitim teknolojileri alanında dünyanın en büyük fuarlarından GESS´te, nisanda ise Abu Dabi´deki Bett Fuarı´nda açış konuşması yapacaklarını ve FATİH Projesi´ni dünyaya anlatacaklarını belirtti. Ak, Çin, Güney Kore, Malezya, Peru gibi pek çok ülkeden kurum ve kuruluşların EBA ile "Etkileşimli Sınıf Yönetimi" yazılımını kısmen veya tamamen satın almak istediğini de sözlerine ekledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.