Erdem, Eğitime Uzanan Yol Projesi´nin açılış toplantısına katıldı  
Erdem, Eğitime Uzanan Yol Projesi´nin açılış toplantısına katıldı

Erdem, Eğitime Uzanan Yol Projesi´nin açılış toplantısına katıldı

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Eğitime Uzanan Yol Projesi"nin tanıtım toplantısına katıldı.

Erdem, Eğitime Uzanan Yol Projesi´nin açılış toplantısına katıldı

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, toplantıda yaptığı konuşmada, sürdürülebilir kalkınmada eğitimin son derece önemli olduğunu belirtti. Erdem, Bakanlık olarak eğitimi uzun vadeli bir bakış açısıyla ele aldıklarını ve geleceğe yatırım olarak kabul ettiklerini söyledi. "Bir ülkenin en önemli yatırımı beşeri sermayesidir. Bunu da ancak eğitimle başarabiliriz." ifadelerini kullanan Erdem, dünyadaki her çocuğun özel olduğunu, yeteneklerine göre eğitim alması gerektiğini ifade etti. Erdem, "21. yüzyıl bilgi toplumu hayatın her alanında olduğu gibi eğitim alanında büyük ve köklü değişimleri beraberinde getirmiştir. Değişimleri sadece takip etmekle kalmayıp, onu yöneten ülkeler arasında olma hedefi, ülkemiz için eğitimin en öncelikli alanlardan biri olmasını kaçınılmaz kılmıştır." diye konuştu.
 
Erdem, eğitimde teknolojik alt yapı yatırımlarından fırsat eşitliğine kadar pek çok konuda çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.
 
Son 4 yıl içinde özel eğitim okulları ile diğer eğitim kurumlarında kaynaştırma yolu ile 60 bin 534 otizmli öğrenciye eğitim verildiği bilgisini paylaşan Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü: "Toplumun ayrılmaz bir parçası, özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin, yaşamın her alanına katılması, eğitim başta olmak üzere her türlü imkandan en üst düzeyde yararlanmalarının sağlanması en tabii haklarıdır. Yürüttüğümüz tüm çalışmalarda önce insan demek, insanı sevmek, saygı duymak ve insanı yaptığımız her çalışmanın temeline koymak mecburiyetindeyiz. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerimizin eğitimi, hepimizin öncelikli meselesidir."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.