Bilim ve Teknoloji İletişimi Konferansı  
Bilim ve Teknoloji İletişimi Konferansı

Bilim ve Teknoloji İletişimi Konferansı

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Hilmi Çolakoğlu, İstanbul´da düzenlenen Bilim ve Teknoloji İletişimi Konferansı´na katıldı.

Bilim ve Teknoloji İletişimi Konferansı

Hacettepe Üniversitesi ile PCST platformu tarafından düzenlenen Bilim ve Teknoloji İletişimi Konferansı´na 48 farklı ülkeden yaklaşık 350 bilim iletişimcisi katıldı. Konferansın açılışı, PCST 2016 Konferans Başkanı Gültekin Çakmakcı, PCST Başkanı Brian Trench ve MEB Müsteşar Yardımcısı Mustafa Hilmi Çolakoğlu tarafından gerçekleştirdi.

 

Konferansta konuşan Çolakoğlu, Türkiye´de bilim ve iletişim eğitimi veren birimler arasında yeterli bağlantının olmadığına değinerek bunun bilim iletişimi alanında uzmanların yetişmesinde önemli bir engel olduğunu belirtti. Türkiye´de bilim iletişimi alanında lisans veya lisansüstü eğitimin bulunmamasının önemli bir eksiklik olduğunu belirten Çolakoğlu, TÜBİTAK’ın bilim iletişimi alanında çeşitli çalışmalar yaptığını ifade ederek,  bu uygulamaların bilimin halkın anlayacağı bir yapıya dönüştürülmesinde çok önemli olduğunu vurguladı. Yapılacak ortaklıklarla vatandaşların bilim okuryazarı bireyler olarak yetiştirilmesinin sağlanabileceğini belirten Çolakoğlu, bilim iletişimi alanında bu konferansın Türkiye´de düzenlenmesinde katkısı olan herkese teşekkür etti. Çolakoğlu, Millî Eğitim Bakanlığı olarak bu tür uluslararası etkinliklere destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirtti.

 

Üç gün süren konferans kapsamında bilim iletişimi alanında çalıştaylar, sunumlar yapılarak posterler sergilendi. Bilim iletişimi alanında araştırmacılar tarafından düzenli olarak takip edilen konferans, iki yılda bir düzenleniyor. 2014 yılında Brezilya’da düzenlenen konferans, 2018 yılında ise Yeni Zelenda’da yapılacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.