Bakan Yılmaz, İstanbul’da Sivas Tanıtım Günleri’ne katıldı  
Bakan Yılmaz, İstanbul’da Sivas Tanıtım Günleri’ne katıldı

Bakan Yılmaz, İstanbul’da Sivas Tanıtım Günleri’ne katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, kültürün değerli bir hazine olduğunu belirterek, "Bizi biz yapan, diğerlerinden ayırt eden ancak onlardan üstün kılmayan, hayatı güzelleştiren ve anlamlı kılan şey kültürdür. Kültürümüzle varız ve kültürümüzü nesilden nesile aktararak da yaşatacağız." dedi. 

Bakan Yılmaz, İstanbul’da Sivas Tanıtım Günleri’ne katıldı

Yenikapı etkinlik alanında düzenlenen  "Sivas Tanıtım Günleri"nin açılışına katılan Bakan Yılmaz, Sivas´ın Türkiye için önemli şehirlerden olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, etkinlikle Sivas´ın değerlerini daha geniş kitlelere tanıtılacağını anlatarak, emeği geçenlere teşekkür etti. Bu tür etkinliklerin insanların birbirini tanımasına vesile olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Birbirimizi tanırsak bu topraklarda düşmanlık yeşermez. Halaylarımızı, türkülerimizi, tarihi yerlerimizi anacağız." diye konuştu.

 

Bakan Yılmaz, Sivas´ın türküleri ve halaylarıyla var olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: "Ancak halay ve türküler de Sivas´la vardır. Bizler Sivas´ın gönüllü kültürel elçileri olacağız. Çocuklarımıza, gençlerimize, komşularımıza Sivas´ımızı, değerlerimizi tanıtacağız. Kültür bizim en değerli hazinemizdir. Bizi biz yapan, diğerlerinden ayırt eden ancak onlardan üstün kılmayan, hayatı güzelleştiren ve anlamlı kılan şey kültürdür. Kültürümüzle varız ve kültürümüzü nesilden nesile aktararak da yaşatacağız."

 

Bu etkinlikle Sivas´ın geleceğine daha umutla baktıklarını ifade eden Yılmaz, buna vesile olanlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından, Bakan Yılmaz ve davetliler, etkinliğin açılış kurdelesini kesti ve stantları gezdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.