Bakan Avcı Somali Eğitim Bakanı ile bir araya geldi  
Bakan Avcı Somali Eğitim Bakanı ile bir araya geldi

Bakan Avcı Somali Eğitim Bakanı ile bir araya geldi

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Somali Eğitim Bakanı Hadra Beşir Ali Mansib ile makamında bir araya geldi.

Bakan Avcı Somali Eğitim Bakanı ile bir araya geldi

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, nezaket ziyaretinde bulunan Somalili mevkidaşı Hadra Beşir Ali Mansib ile bir araya geldi.

Bakan Avcı, Türkiye ile Somali arasındaki ilişkilerin yüz yıllara dayandığını belirterek, “Türkiye ile Somali arasındaki ilişkiler, eski tarihlere dayanan köklü ilişkilerdir. Somali ile dostluğumuz kardeşliğimiz yüzyıllara dayanıyor.  Son 12 yılda her alanda Somali ile işbirliğimiz olağanüstü arttı” diye konuştu. Özellikle eğitim alanındaki ilişkilerin süratle geliştiğine işaret eden Bakan Avcı şunları söyledi: “Bugün itibariyle 1.500’e yakın Somalili öğrenci yüksek öğrenim yapıyor. Ortaöğretimde de 1000’e yakın Somali’den gelen öğrencimiz eğitim görüyor. Bu sayılar zaman içinde daha çok artacak.”

Türkiye’nin Somali’yle ortak kültürü paylaştıklarını hatırlatan Bakan Avcı, bu dostluğu pekiştiren en önemli köprülerden birinin de eğitim alanı olduğunu söyledi.

Eğitim alanındaki ilişkilerin daha da artması gerektiğini dile getiren Bakan Avcı, Somali Eğitim Bakanı Hadra Beşir Ali Mansib´e ziyaretinden ötürü teşekkür etti.

Somali Eğitim Bakanı Hadra Beşir Ali Mansib de, Türkiye’nin Somali’ye, özellikle eğitim alanında yaptığı yardımlardan ötürü ülkesi adına Bakan Avcı’ya teşekkür etti.

Bakan Hadra Beşir Ali Mansib, “Eğitim her şeyin anahtarıdır. Eğitimle her şeyin düzeleceğini düşünüyoruz. Somali’deki ilişkilerin daha güçlü olması için bu makamdayız. Burada eğitim gören arkadaşlarımızı güdülemek için geldik” diye konuştu.   

Bakan Hadra Beşir Ali Mansib, Bakan Avcı’nın kendisine göstermiş olduğu sıcak ilgiden dolayı teşekkür etti. 

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.